marți, 18 august 2015

Necesitatea implementarii proiectului


S.C. Technical Training S.R.L. derulează în perioada 12 mai 2014 – 11 noiembrie 2015 proiectul „ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile” (contract POSDRU/165/6.2/S/139730), proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de S.C. Technical Training S.R.L., în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și Techniki Ekpedeftiki S.A. din Grecia.

            În cadrul proiectului fiecare dintre cei 720 de membrii ai grupului ţintă apartinând unor grupuri vulnerabile va parcurge un program integrat în funcţie de nevoile individuale identificate. Atenţia acordată acelora dintre membrii grupului ţintă care se confruntă şi cu obstacolul determinat de nivelul educaţional redus redus şi mediu şi promovarea principiilor egalităţii de şanse pe piaţa muncii contribuie la conştientizarea de către societate a responsabilităţii faţă de fiecare dintre membrii ei şi valorificarea potenţialului fiecărui individ.

            Prin campaniile de informare şi conştientizare proiectul sprijină dezvoltarea unei culturi a învăţării pe parcursul întregii vieţi şi accesul membrilor grupului ţintă la informaţii relevante pentru dezvoltarea lor profesională. Ca urmare a paricipării la orientare profesională participanţii isi vor stabili obiective profesionale si un plan de acţiune pentru realizarea lor. Aceştia îşi vor explora şi structura propriile caracteristici, ceea ce va conduce la cunoaştere de sine, gândire pozitivă şi înţelegerea faptului că fiecare persoană este valoroasă în sine şi are capacitatea de a se dezvolta şi a-şi alege propriul drum. Acestea sunt variabile fundamentale în funcționarea și adaptarea optimă la mediu social, în menținerea sănătății mentale și emoționale şi favorizează dezvoltarea personala. Ca urmare a cunoaşterii ocupaţiilor vor putea evalua tipurile de activităţi ocupaţionale care le pot realiza, identifica punctele tari şi punctele slabe şi impactul lor asupra realizării activităţii respective şi planifica activităţi pentru compensarea punctelor slabe. Aceasta va conduce pe de o parte la implicarea lor în activităţi pe care pot să le facă conform capacităţii lor actuale şi pe de altă parte la implicarea în activităţi care conduc la remedierea sau compensarea punctelor slabe. Pe termen lung aceasta implicare va conduce la creşterea şi restaurarea stării fizice şi psihice personale la un nivel funcţional necesar vieţii cotidiene. Monitorizarea planului de actiune va permite masurarea progresului, identificarea cauzelor posibilelor abateri si a soluţiilor.

            Participarea la consiliere va permite depasirea blocajelor determinate de lipsa competenţelor cheie, întocmirea unui portofoliu de documente de marketing personal şi dezvoltarea unor deprinderi necesare prezentării la interviu. Utilizarea unor instrumente, metode şi tehnici adaptate specificului grupului ţintă permite acestuia să aibă o imagine cât mai completă despre oferta de formare continuă şi oportunităţile de ocupare şi contribuie la creşterea calităţii serviciilor furnizate.

            Prin participarea la programe de Formare Profesională Continuă membrii grupului ţintă vor dobândi competenţele necesare practicării unor ocupaţii care oferă oportunităţi de integrare durabilă pe piaţa muncii locală sau regională. Completarea programelor de formare cu module destinate achiziţiei cunoştinţelor de matematică şi ştiinţe necesare pentru înţelegerea noţiunilor tehnice va contribui la creşterea calităţii competenţelor dobândite şi implicit va facilita gasirea şi menţinerea unui loc de muncă adecvat pregătirii. Beneficiind de prezenţa unui tutore participanţii la formare îşi vor dezvolta competenţa de a învăţa să înveţe şi se vor adapta mai uşor procesului de formare.

Dacă vrei să ai o MESERIE și independență financiară, vino acum alături de noi și poți obține o calificare recunoscută național și internațional. Vei dobândi cunoștințele și deprinderile necesare pentru a-ți gestiona propria carieră profesională și a te integra pe piața muncii. Spune DA viitorului tău și noi îți oferim programe GRATUITE de formare, consiliere și orientare în funcție de nevoile tale individuale de formare.

            Beneficiile oferite grupului țintă în cadrul proiectului sunt: cunoștințe și deprinderi pentru gestionarea propriei cariere, programe gratuite de formare profesională, posibilități de angajare în cadrul unor Burse a locurilor de muncă, premii și vizite de studiu în străinătate precum și oportunități și relații sociale noi.
          

Mesajul campaniei de informare și publicitate are sloganul: CALIFICAT pentru o meserie dar și pentru viață!
 

Pentru informații suplimentare despre proiectul „ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile”, vă rugăm să ne contactați la:

S.C. Technical Training S.R.L.

Str. Prof. Ion Bogdan nr. 4-6

Sector 1, București

Tel.: 021.252.24.95; Fax: 021.252.24.97



 
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU accesați site-ul www.fonduri-ue.ro/posdru.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu