marți, 25 august 2015

Necesitatea implementarii proiectului (2)


S.C. Technical Training S.R.L. derulează în perioada 12 mai 2014 – 11 noiembrie 2015 proiectul „ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile” (contract POSDRU/165/6.2/S/139730), proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de S.C. Technical Training S.R.L., în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și Techniki Ekpedeftiki S.A. din Grecia.

            În cadrul proiectului fiecare dintre cei 720 de membrii ai grupului ţintă apartinând unor g 
rupuri vulnerabile va parcurge un program integrat în funcţie de nevoile individuale identificate. Atenţia acordată acelora dintre membrii grupului ţintă care se confruntă şi cu obstacolul determinat de nivelul educaţional redus redus şi mediu şi promovarea principiilor egalităţii de şanse pe piaţa muncii contribuie la conştientizarea de către societate a responsabilităţii faţă de fiecare dintre membrii ei şi valorificarea potenţialului fiecărui individ.

            Prin acordarea de subvenţii pentru participarea la formare şi furnizarea gratuită a tuturor serviciilor proiectul contribuie la înlăturarea unuia dintre obstacolele majore care stau în calea învăţării pe tot parcursul vieţii - costul participării la educaţie şi formare profesională.

            Participarea la activităţi de mediere va contribui la dezvoltarea deprinderilor de identificare şi contactare a potențialilor angajatori, de trimitere de CV-uri pe diverse canale şi de susţinere a interviurilor de angajare.

            Participarea la bursa locurilor de muncă va facilita interacţiunea cu angajatorii, cunoaşterea cerinţelor acestora şi a ofertei de muncă şi depăşirea blocajelor determinate de comportamentul pasiv.

            Acordarea unui premiu pentru angajare va stimula competiţia între membrii grupului ţintă şi implicit proactivitatea. Ocuparea unui loc de muncă va contribui la creşterea încrederii în sine şi va constitui un exemplu pozitiv pentru ceilalţi membrii ai grupului ţintă.

            Participarea la vizite de studiu în Grecia va contribui la cunoaşterea de către membrii grupului ţintă a modului în care sunt abordate problemele cu care se confrunta membrii grupului ţintă pe piaţa muncii în cadrul statului respectiv şi la conştientizarea nevoii de a interioriza principiile egalitatăţii de şanse, abordării sociale şi dezvoltării durabile.

            Valoarea adaugată a proiectului este determinată în primul rând de abordarea integrată a mai multor nevoi ale grupului ţintă, de utilizarea unei game diverse de tehnici şi instrumente distincte pentru a răspunde acestora şi din faptul că membrii grupului ţintă rămân nu numai cu cunoştinţe ci şi cu deprinderi şi documente pe care le pot folosi ulterior. Logica intervenţiei ţine cont de organizarea procesului astfel încât activităţile la care participă o persoană să decurgă una din alta şi să aibă continuitate iar rezultatele din etapele anterioare să contribuie la obţinerea rezultatelor din etapele următoare. Acest lucru este de natură să crească încrederea în sine şi în şansele de reuşită.

            Principalul element de inovare constă în conţinuturile, metodele, tehnicile şi instrumentele utilizate în interacţiunea cu grupul ţintă. Programele de formare profesională sunt precedate de module pentru achiziţia cunoştinţelor de matematică şi ştiinţe necesare întelegerii noţiunilor tehnice, metodele de formare şi materialele didactice sunt adaptate capacităţii grupului ţintă, înţelegerea noţiunilor şi adaptarea la procesul de formare sunt facilitate prin activităţi de tutorat. Sesiunile de consiliere profesională au o componentă practică substanţială - persoana nu se limitează la a se cunoaşte pe sine ci îşi stabileşte obiective profesionale şi planuri de acţiune, nu invaţă să elaboreze un CV ci îl elaborează. În cadrul activităţilor de mediere participanţii utilizează rezultatele obţinute prin consiliere şi formare şi dezvoltă un comportament activ prin practică: identifică locurile de muncă, contactează angajatorii, trimit scrisori de intenţie şi CV-uri şi se prezintă la interviuri de angajare.

Dacă vrei să ai o MESERIE și independență financiară, vino acum alături de noi și poți obține o calificare recunoscută național și internațional. Vei dobândi cunoștințele și deprinderile necesare pentru a-ți gestiona propria carieră profesională și a te integra pe piața muncii. Spune DA viitorului tău și noi îți oferim programe GRATUITE de formare, consiliere și orientare în funcție de nevoile tale individuale de formare.

            Beneficiile oferite grupului țintă în cadrul proiectului sunt: cunoștințe și deprinderi pentru gestionarea propriei cariere, programe gratuite de formare profesională, posibilități de angajare în cadrul unor Burse a locurilor de muncă, premii și vizite de studiu în străinătate precum și oportunități și relații sociale noi.
  
Mesajul campaniei de informare și publicitate are sloganul: CALIFICAT pentru o meserie dar și pentru viață!

 Pentru informații suplimentare despre proiectul „ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile”, vă rugăm să ne contactați la:

S.C. Technical Training S.R.L.

Str. Prof. Ion Bogdan nr. 4-6

Sector 1, București

Tel.: 021.252.24.95; Fax: 021.252.24.97



 
Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU accesați site-ul www.fonduri-ue.ro/posdru.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu