joi, 12 noiembrie 2015

ACCES – Calificat pentru o meserie dar și pentru viață! Cursuri de formare profesională finalizate și în derulare în regiunea Nord-Est

S.C. Technical Training S.R.L. în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și Techniki Ekpedeftiki S.A. Grecia, implementează proiectul „ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile”, în mediul rural sau urban, din Regiunea București-Ilfov și Regiunea Nord-Est.
            Grupul țintă căruia i se adresează acest proiect este format din 900 de persoane, dintre care 720 sunt persoane vulnerabile (160 persoane alte grupuri vulnerabile, 140 persoane provenite din familii cu peste 2 copii, 20 persoane din familii monoparentale, 220 femei, 36 persoane cu dizabilități, 108 persoane de etnie romă, 36 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului) și 180 sunt persoane care furnizează servicii sociale și de ocupare grupurilor vulnerabile (20 de manageri, 20 de persoane angajate a administrației publice locale, 20 de persoane angajate a Centrelor de Incluziune Socială,10 persoane din cadrul organizațiilor societății civile, 10 voluntari și 100 de persoane angajate a agentiilor publice/private care furnizează servicii sociale și de ocupare).
Programele noastre de formare profesională finalizate sau aflate în curs de desfășurare în Regiunea Nord-Est  sunt următoarele:
Regiunea Nord-Est
Cursuri FINALIZATE
Cursuri în DERULARE
Nivel 1


ü  agent de securitate
-
3 grupe în derulare
ü  măcelar
3 grupe finalizate
-
ü  confecționer–asamblor articole din textile
2 grupe finalizate
1 grupă în derulare
ü  lucrător în comerț
1 grupă finalizată
2 grupe în derulare
ü  ajutor mecanic auto
-
3 grupe în derulare
Nivel 2


ü  coafor
1 grupă finalizată
-
ü  ospătar (chelner)–vânzător în unități de alimentație
-
1 grupă în derulare
ü  brutar–patiser–preparator produse făinoase
-
1 grupă în derulare


Proiectul ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile - POSDRU/165/6.2/S/139730,  se înscrie pe Axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție: 6.2 ”Îmbunătățirea accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii” și se derulează în perioada 12 mai 2014 – 11 decembrie 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu