marți, 29 septembrie 2015

Sfaturi practice în căutarea unui loc de muncă

S.C. Technical Training S.R.L. derulează campania de informare și publicitate a proiectului „ACCES – Asistență pentru Calificare, Competențe, Educație și Speranță pentru persoane aparținând grupurilor vulnerabile” (contract POSDRU/165/6.2/S/139730), proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de S.C. Technical Training S.R.L., în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și Techniki Ekpedeftiki S.A. din Grecia.
Căutarea unui loc de muncă presupune organizare în funcție de scopuri, un plan și mai ales întocmirea unei liste de cautare. Puteți ține cont de următoarele sfaturi[1]:
1.    Actualizarea CV-ului este esențială la fiecare trimitere către un potențial angajator.
Încearcă, cel puțin o dată pe lună, să adaugi noi abilități și cunoștințe în CV, responsabilități noi primite la actualul loc de muncă. Angajatorii urmăresc data ultimei actualizări a CV-ului și își dau seama dacă ești sau nu un candidat activ. Noile competențe dobândite în urma participării la un program de formare pot fi primele actualizări ale CV-ului tău.
2.    Alcătuiește o listă de realizări.
Lista de realizări în carieră este utilă pentru momentele când ești descurajat și vrei să renunți la căutarea de locuri de muncă. Alege să privești lucrurile din perspectiva angajatorului și evidențiază acele realizări prin care demonstrezi că ești necesar pentru job.
3.    Gândește-te ce activități ți-au plăcut la celelalte locuri de muncă și de ce.
Care a fost șeful tău preferat la serviciu și de ce? Ce fel de oameni din jurul tău ți-au plăcut și de ce? Răspunzând la aceste întrebări îți vei defini un profil al mediului organizațional în care vei dori să-ți petreci 8-9 ore pe zi.
4.    Dezvoltă o rețea de contacte.
Cu cât știi mai multe persoane din domeniul tău de activitate și din zonele conexe, cu atât vei afla mai ușor despre locurile de muncă vacante din companiile în care aceștia lucrează, despre mediul de acolo și politica de salarizare. Vei avea astfel o serie de elemente prin care poți decide mai ușor dacă un loc de muncă este sau nu bun pentru tine.
5.    Informează-te despre companiile noi în orașul tău.
Urmărește presa de business și diversele pliante de promovare pentru a afla ce companii își extind activitatea și ce jucători noi apar pe piața locală. Te vei interesa apoi de posibilele locuri de muncă disponibile, cerințele și beneficiile lor.
6.    Realizează o listă scurtă a locurilor de muncă de care ești interesat, care au legatură cu experiența, abilitățile, studiile tale și te pot ajuta în urmărirea drumului tău în carieră.
7.    Listează numele câtorva companii în care ți-ar plăcea să ai un loc de muncă și strânge informații despre istoric, cultura organizațională, planuri de viitor, locuri de muncă vacante.
Folosește internetul, media, târgurile de joburi sau cunoscuții pentru a afla cât mai multe.
8.    Concepe diverse scrisori de intenție, personalizate în funcție de locul de muncă pentru care te promovezi.
9.    Realizează o listă scurtă cu persoanele pe care le poți contacta pentru scrisori de recomandare, în cazul în care îți sunt solicitate la un viitor loc de muncă.
10.  Fii activ și perseverent - caută zilnic noi oportunități de joburi pe site-urile de recrutare sau la târgurile de joburi.
Probabil că nu există un loc de muncă ideal, dar prin informare și răbdare se poate ajunge cât mai aproape de el.
Dacă vrei să ai o MESERIE și independență financiară, vino acum alături de noi și poți obține o calificare recunoscută național și internațional. Vei dobândi cunoștințele și deprinderile necesare pentru a-ți gestiona propria carieră profesională și a te integra pe piața muncii. Spune DA viitorului tău și noi îți oferim programe GRATUITE de formare, consiliere și orientare în funcție de nevoile tale individuale de formare.
            Beneficiile oferite grupului țintă în cadrul proiectului sunt: cunoștințe și deprinderi pentru gestionarea propriei cariere, programe gratuite de formare profesională, posibilități de angajare în cadrul unor Burse a locurilor de muncă, premii și vizite de studiu în străinătate precum și oportunități și relații sociale noi.
            Mesajul campaniei de informare și publicitate are sloganul: CALIFICAT pentru o meserie dar și pentru viață!



[1]Material preluat de pe site-ul  http://cursuricalificaregratuite.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu